Duur van de training

De training tot pampamesayoq duurt twee en half jaar. Het aangeboden programma wordt binnen de Q’ero gemeenschap door meerdere paqo’s ontwikkeld en besproken, wat betekent dat je tijdens de training door verschillende paqo’s onderwezen wordt. De training vindt twee keer per jaar plaats in de periode dat de paqo’s in Nederland zijn (maart/april en oktober/november).

Per jaar zijn er 6 studiedagen, 3 in de lente en 3 in de herfst, de training telt in totaal dus 15 studiedagen. Tussen de trainingen in werk je aan de opdrachten die je tijdens de trainingsdagen hebt ontvangen. Aan het begin van de training krijg je een mentor toegewezen die naast aanspreekpunt voor jou, ook jouw contactpersoon met de sjamanen is. De mentor voert coaching gesprekken met je en geeft tussentijdse helingen, ook op afstand. Het is mogelijk coaching gesprekken via Skype te voeren.

Naast de training is er een voor iedereen toegankelijk programma van helingen, inwijdingen en workshops welke de paqo’s twee maal per jaar geven. Deze helingen en inwijdingen kunnen op meerdere locaties in Nederland gegeven worden (data en plaats staan vermeld op de agenda van deze website). Hierdoor bestaat voor studenten de mogelijkheid om dichter bij huis inwijdingen of helingen te ontvangen. Deze inwijdingen, de Hatun Karpay, en helingen zijn niet bij de kosten van de training inbegrepen.